Exit Ticket

Een minuut voor het einde van de les overhandigd de docent een klein blaadje aan alle studenten. De docent stelt aan de studenten de vraag op te schrijven waar zij na de afloop van deze les nog een vraag over hebben. Zodra de studenten hun vraag hebben opgeschreven kunnen zij hun tas inpakken. Bij het verlaten van het lokaal overhandigen zij hun exit ticket aan de docent.
De vraag op te schrijven waar de studenten nog vragen over hebben kan natuurlijk ook vervangen worden voor een andere vraag. Zo kan de studenten bijvoorbeeld gevraagd worden op te schrijven wat zij als meest interessant ervaren hebben aan de les, wat zij hebben geleerd, of er kan een kleine toets vraag aan de studenten gevraagd worden.
Het belangrijkste is dat het invullen van de exit ticket niet langer dan een minuut in beslag zou moeten nemen. Zodra alle blaadjes zijn ingeleverd kan de docent deze doornemen om te bekijken hoe de studenten de les hebben ervaren en waar er eventueel nog extra aandacht vereist is. De exit tickets kunnen met naam of anoniem ingeleverd worden. Het is aan de docent om erover na te denken hoe hij deze ingeleverd wil hebben.

21st Century Skills

Kritisch denken
Communiceren
Zelfregulering

Loopbaancompetenties

Kwaliteiten
Motieven